Model Fila White Enamel Sz Black Shoes Us Ii 17fw amp; Unisex Disruptor STTqBZ
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Heren Peak Skye Kleding Timberland Blauw Jassen Thermofibre fpI55qw Toegang klant Air Vibenna Zwart Lage Damesschoenen Uitverkoop Nike Sneakers xXOHYZq

Zoals afgeleid kan worden uit de benaming hebben eeuwigdurende obligaties geen einddatum : het geleend geld zal dus, in theorie, nooit terugbetaald worden aan de uitgever (of soms op een nog niet vooraf bepaalde datum).Men Nike Ebernon Prem Zwarte Sneakers nl Mid Omoda

Waarom zijn deze effecten dan zo interessant ?

Eeuwigdurende obligaties zijn financiële effecten met bijzondere gedragingen, en ook al lijkt dat misschien wat vreemd, ze zijn ideaal voor bepaalde beleggersprofielen maar kunnen ook gebruikt worden in het kader van diversificatie van activa.

Om de eeuwigdurende dimensie (of de ongekende einddatum) van de schuld en het achtergesteld karakter van het effect (in geval van faillissement van de uitgever zal de terugbetaling van de effecten immers niet kunnen als er andere schuldeisers zijn (zoals personeel, leveranciers, klassieke obligatiehouders,…) te milderen bieden de eeuwigdurende obligaties coupons met veel hogere rendementen dan de klassieke obligaties (soms zelfs tot 10%). Voor beleggers die op zoek zijn naar een snelle en grote cash-flow kunnen deze effecten dus interessant zijn.

nl Geox Rood Gregg Levering Spartoo Gratis Zwart Bij J A xOawgqOz

Het eeuwigdurend karakter van deze obligaties is eerder theoretisch want bepaalde uitgevers voorzien de mogelijkheid voor de uitgever om de effecten die op bepaalde data werden uitgegeven terug te kopen. Men omschrijft deze obligatie dan als ‘callable’. De terugbetalingsprijs is vastgelegd bij de uitgifte. Hij kan a pari zijn of niet. Het is dus niet onbelangrijk om de uitgifteberichten erop na te lezen omdat daarin alle kenmerken van deze bijzondere effecten nauwkeurig beschreven staan.

De belegger moet wel alle bijzondere kenmerken van deze eeuwigdurende obligaties begrijpen alvorens te bieden op dit type produkt.

2014 Miu Collection To Vogue Wear Fall Ready 55TnxS8

Vooreerst, de coupon kan vast of variabel zijn. Hij kan tevens evolueren in de tijd. Zo kan hij in het begin vast zijn en na een bepaalde periode variabel worden. Elke uitgifte heeft zijn eigen kenmerken.

Ondanks de benaming 'obligatie' kennen deze effecten toch een heel ander risicoprofiel dan de klassieke obligatie. Er gaat immers veel meer speculatie mee gepaard door de onzekerheid of er later nog een terugbetaling zal zijn (in tegenstelling tot een obligatie die altijd haar waarde behoudt omdat ze op vervaldag zeker het ingelegd bedrag terugbetaald krijgt, ongeacht de marktomstandigheden)

De koers van een eeuwigdurende obligatie is dus zeer gevoelig voor alle obligatierisico’s, en zelfs nog veel erger dan een klassieke obligatie. Omdat dit produkt haar aantrekkingskracht haalt uit haar rendement, is het logisch dat de parameters die rendementen doen toenemen of in gevaar brengen onmiskenbare gevolgen hebben voor de waarde van dit produkt.

Parameters die een onmiddellijk gevolg zijn van de toestand van de uitgever (kredietenlast, financiële stevigheid) of parameters uit de macro-economische wereld (intrestvoeten) bezorgen dit type obligatie een kenmerkend hogere volatiliteit. Bovendien speelt inflatie hier een determinerende rol : ze doet de werkelijke waarde van de coupon in de loop der jaren soms flink afnemen.Zwarte Men Sneakers Nike Mid Ebernon nl Omoda Prem

Tenslotte is er nog een andere factor die het risiconiveau van deze bijzondere effecten verhoogt. Als de emittent in moeilijke financiële papieren zit, kan er besloten worden om de uit te keren coupons te verlagen of zelfs tijdelijk te schorsen. In geval van faillissement, zijn de houders van deze eeuwigdurende obligaties vaak zelfs de laatste schuldeisers die terugbetaald worden of zelfs nooit, in bijzondere gevallen...

Eeuwigdurende obligaties worden daarom, in termen van risicoprofielen, vergeleken met aandelen : de toekomstige waarde ervan is immers ook niet gegarandeerd en het rendement is in moeilijke financiële tijden onzeker. 

Men Ebernon Sneakers nl Omoda Mid Prem Zwarte Nike Omoda Prem Nike Ebernon Mid Sneakers nl Men Zwarte